اخبار

در راستای همایش ملی الگوی حکمرانی تمدنی علم و فناوری برگزار شد: نشست حکمرانی سرزمینی و توسعه پایدار

۱۴۰۳/۰۹/۰۸

ذیل همایش ملی الگوی حکمرانی تمدنی علم و فناوری، نشست تخصصی با موضوع حکمرانی سرزمینی در راستای توسعه پایدار را دانشکده منابع طبیعی دانشگاه لرستان برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، روز دوشنبه 5 آذرماه سال جاری، این نشست، با حضور جمعی از دانشجویان، کارشناسان و اعضای هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی در راستای بررسی نقش حکمرانی مؤثر در توسعه پایدار و ارائه راهکارهای عملی برای بهبود مدیریت منابع سرزمینی برگزار شد.

نشست، با سخنان دکتر مرتضی قبادی، دبیر نشست آغاز شد که ضمن خوشامدگویی به حاضران، بر اهمیت موضوع حکمرانی سرزمینی در مواجهه با چالش‌های زیست‌محیطی تأکید کرد.

وی یادآور شد حکمرانی سرزمینی با رویکرد توسعه پایدار، تضمین‌کننده بهره‌برداری بهینه از منابع و حفظ عدالت میان نسل‌های حاضر و آینده است.

سخنران نشست، دکتر زهرا میرآزادی، رئیس مرکز تحقیقات بلوط زاگرس، در این نشست ابعاد و مؤلفه‌های مؤثر بر حکمرانی سرزمینی با محوریت مدیریت منابع طبیعی را تبیین کرد.

رئیس مرکز تحقیقات بلوط زاگرس گفت: «حکمرانی سرزمینی به عنوان یکی از ارکان اساسی توسعه پایدار، نقشی کلیدی در مدیریت منابع طبیعی، کاهش نابرابری‌های اجتماعی و توزیع عادلانه ثروت دارد».

دکتر میرآزادی، تشریح کرد: «در دنیای امروز که با چالش‌های بزرگی همچون تغییرات اقلیمی، تغییرات کاربری اراضی، و فشار بر منابع طبیعی مواجه هستیم، حکمرانی سرزمینی کارآمد، عاملی تعیین‌کننده برای دستیابی به توسعه پایدار به شمار می‌رود».

وی افزود: «این مفهوم {حکمرانی سرزمینی کارآمد} از یک سو بر برنامه‌ریزی و مدیریت هماهنگ منابع و سرزمین تأکید دارد و از سوی دیگر، عدالت بین‌نسلی و حفظ محیط‌زیست را به عنوان محورهای اصلی خود می‌داند».

گفتنی است رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه لرستان، دکتر علی حقی‌‌زاده است.


۱۴۰۳/۰۹/۰۸ - ۱۱:۱۴
۵۲۸ بازدید