طرح کاربردی عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان را «شرکت سبز کاوشان زیست کشت»، اجرا می‌کند

۱۴۰۱/۰۳/۲۹

طرح پژوهشی، کاربردی و مسئله‌محور عضو هیئت علمی گروه گیاه‌پزشکی دانشگاه لرستان در زمینه‌ی کشاورزی، توسط «شرکت سبز کاوشان زیست کشت»، اجرا می‌شود.

به گزارش اداره روابط عمومی دانشگاه لرستان، در راستای تقویت طرح‌های پژوهشی، کاربردی، مسئله‌محور و برون‌دانشگاهی و تقویت ارتباط بین دانشگاه و سایر بخش‌های جامعه، طرح پژوهشی با موضوع «بررسی بیماری‌زایی، میزان خسارت، نوسانات جمعیتی و پراکنش تماند انگل گیاهی Pratylenchoides ritteri در مزارع حبوبات استان لرستان و ارائه راهکار کنترلی برای افزایش تولید»، از سوی دکتر کوروش عزیزی، عضو هیئت علمی گروه گیاه‌پزشکی دانشگاه لرستان، توسط شرکت سبز کاوشان زیست کشت، اجرا می‌شود.

تماند انگل گیاهی مذکور، انگل گیاهی مهمی است که در بسیاری از مزارع حبوبات کشور با پراکنش بالا، گزارش شده است.

این نماتد در گیاهان مختلف استان لرستان (حبوبات مختلف، سیب‌زمینی، خیار، درختان هسته‌دار، بلوط) وجود دارد.

به علت آنکه در ایران و جهان درباره‌ی بیماری‌زایی و میزان خسارت این نماتد گزارش دقیقی وجود ندارد و با توجه به کشت وسیع حبوبات در استان لرستان و گزارشات و مشاهدات متعدد این نماتد روی حبوبات استان، در این پروژه به بررسی بیماری‌زایی، میزان خسارت، نوسانات جمعیتی و پراکنش این نماتد در مزارع حبوبات استان لرستان پرداخته می‌شود و در نهایت، کارآمدترین راهکار کنترلی آن به منظور افزایش تولید ارائه خواهد شد.

هدف آن است که نقش دانشگاه در کاستن از نظام مشکلات و مسائل استان در ابعاد مختلف، افزایش یابد.

۱۴۰۱/۰۳/۲۹ - ۰۷:۳۸